Akce

Pozvánka na 6. Česko-italský piknik

Společnost přátel Itálie, pobočný spolek Praha ve spolupráci se Slow Food Prague a Italským kulturním institutem vás srdečně zvou na 6. Česko – italský piknik, které se koná v pondělí 17. srpna od 18 hodin na nádvoří Italského kulturního institutu (Šporkova 14, Malá Strana).

pokračovat ve čtení »
31. 7. 2020 - Eva Rýznerová

Terra Madre Salone del Gusto 2020 v nové podobě

V reakci na Covid-19 dostane Terra Madre Salone del Gusto v tomto roce nový a zcela odlišný rozměr. Na této akci, která začíná 8. října a potrvá šest měsíců, se bude podílet 160 zemí ze sítě Slow Food prostřednictvím kombinace digitálních technologií, fyzicky rozprostřených událostí a inovativních formátů.

pokračovat ve čtení »
30. 6. 2020 - Eva Rýznerová

MULTI KULTI oběd na Spořilově

V rámci pravidelného farmářského trhu na Spořilově jsme připravili speciální program pro milovníky různorodých kultur. Integrace v praxi se spořilovskými sousedy! Společným jazykem bude jídlo, které se stane vítaným prostředníkem při poznávání odlišných kultur.

pokračovat ve čtení »
20. 6. 2020 - Eva Rýznerová

Slow den na permafarmě

Přijměte pozvání od našeho člena Tomáše Fraňka. Slow Food organizuje společný výlet na farmu Jagava, kterou Tomáš vybudoval podle principů permakultury.

pokračovat ve čtení »
20. 6. 2020 - Eva Rýznerová

Červnová slavnost jahodových knedlíků

Jahodová sezona vrcholí a nastal ten pravý čas na jahodové knedlíky.

pokračovat ve čtení »
4. 6. 2020 - Eva Rýznerová

Naučte se vařit těstoviny s italským šéfkuchařem

Učit se, zlepšovat se, vyměňovat si zkušenosti, bavit se, radovat se, těšit se ze své práce, poznat nové lidi, kteří mají stejné životní poslání…

pokračovat ve čtení »
20. 2. 2020 - Eva Rýznerová

Přijďte na festival Mrkev v zimě

Jaké bude vaše jídlo v roce 2020? Přijďte v pátek 14. února na Mrkev v zimě, setkání lidí, kteří chtějí zdravé jídlo a zdravou krajinu. Potkejte se na festivalu spolupráce mezi zemědělci a spotřebiteli s těmi, kteří u nás rozvíjí komunitou podporované zemědělství (KPZ) a systémy, v nichž se s důvěrou a vzájemným respektem propojují spotřebitelé přímo s místními zemědělci. Za Slow Food představíme naše vzdělávací programy pro děti a dospělé.

pokračovat ve čtení »
11. 2. 2020 - Eva Rýznerová

Za rozmanitostí asijských nudlí

Pojďte s námi do SAPY!

7. listopadu vyrážíme na další výpravu po vietnamské tržnici SAPA. Tentokrát se naučíme vařit různé druhy nudlí.

pokračovat ve čtení »
29. 10. 2019 - Eva Rýznerová

Nejlepší tatarák se míchá v Soběsukách

V malebném kraji u Nepomuku se už po 8. koná klání o nejlepší tatarák.

pokračovat ve čtení »
3. 10. 2019 - Eva Rýznerová

Na pikniku ve mlýně

Löwitův mlýn v Libni se otevřel jen nakrátko. V průběhu září uspořádal spolek Probouzíme řadu kulturních akcí a ve spolupráci se Slow Food Prague proběhl v jednom z posledních zářijových dní i komunitní piknik.

pokračovat ve čtení »
27. 9. 2019 - Eva Rýznerová