Alberobello, benvenuti!

Dne 13. Srpna 2008 zavítali do Prahy zástupci convivia z jihoitalského města ALBEROBELLO. Z letního čtyřicetistupňového žáru přeletěli do Prahy s nádhernými 27 stupni celsia. Po celodenním trmácení pražskými uličkami je čekal výlet pražskými zahradami s konečnou stanicí v restauraci Villa Richter s nádhernou vyhlídkou na Prahu.
Dne 13. Srpna 2008 zavítali do Prahy zástupci convivia z jihoitalského města ALBEROBELLO. Z letního čtyřicetistupňového žáru přeletěli do Prahy s nádhernými 27 stupni celsia. Po celodenním trmácení pražskými uličkami je čekal výlet pražskými zahradami s konečnou stanicí v restauraci Villa Richter s nádhernou vyhlídkou na Prahu. Zde se jim dostalo občerstvení v podobě výběru parádních kousků z české kuchyně teplou pražskou šunkou počínaje, s ochutnávkou dvou polévek: bramboračky s houbami a kulajdy, pak báječná čtvrtka pečené kachničky se zelíčkem, vzorek svíčkové s určitě nejlepším knedlíkem, ve kterém byly cítit kousky ořechů…vše zaléváno moravskými víny a na závěr ochutnali ovocné knedlíčky ve vanilkové omáčce. Pravda, na jednu večeři to byl dost velký nášup. Ale kde by sami ochutnali všechny tyto speciality, když byli v naší zlaté matičce poprvé? Poprvé, ale ne naposled, protože zhruba 30 členů tohoto convivia pojede v říjnu do Německa za moselskými víny a plánují návštěvu našeho convivia s cestou za malými českými pivovary. Na oplátku naše convivium a jeho přívrženci jsou pozváni využít přímý let z Prahy do Bari k návštěvěoblasti Alberobello a okolí, prohlášenou svými zajímavými architektonickými stavbami, krásnou krajinou, vynikajícími sýry, sušenými i čerstvými masnými výrobky, zeleninou, ovocem, víny a olivovým olejem.. Kdo by odolal?

| 25. 8. 2008 | Slow Food