První pivní degustace ze sklenice i talíře

Dne 22.ledna 2009 jsme zažili krásný a zábavný večer v pražském Pivovarském klubu.
Spolumajitel klubu , pan Aleš Dočkal, s kuchařem této restaurace sestavili jídelníček českých jídel, které byly všechny uvařeny s použitím piva, každý chod doprovázelo pivo světlé či tmavé silnější nebo jemné a voňavé .
Nemohlo se začít ničím jiným než pivním aperitivenm a končit pivním sektem.

A jaký byl jídelníček?
Předkrm: Domácí klobásy na černém pivu s pikantní omáčkou doprovázeny Dačickým ležákem
Bílá pivní olévka s doprovodem přeničného Erdingeru.
Zvěřinové ragú na tmavém pivu a dalším chodem byla delikátní roláda z králičího stehna na tmavém pivu. K tomu bylo degustováno pivo Sedum kulí z benešovského pivovaru.

Moučník tvořila palačinka s nahořklou pivní marmeládou lahodné chuti a pivní medovník. A čím sladší moučník, tím hořčí pivo k zapití.
Kontrasty byly vynikající, rovněž nápad degustovat různá piva malých i středních pivovarů k jídlům vařených z českých surovin a na základě použití českých piv různých vlastností byl oceněn závěrečným aplausem.

| 26. 1. 2009 | Slow Food