Veletrh opravdových chutí – tisková prezentace

Představujeme unikátní veletrh Slow Food – trhu dobrých chutí, jehož třetí ročník se bude konat na stuttgartském výstavišti 2. až 5. dubna 2009. Loňský druhý ročník trhal rekordy a měl fenomenální úspěch poté, co se premiéra veletrhu Slow Food v červnu 2007 setkala s pozitivním přijetím. Někteří z 300 loňských vystavovatelů byli vyprodáni hned během prvního dne a museli zboží doobjednávat. Prezentovali zde mimo jiné chléb a obilné produkty, mléčné výrobky, sýry, ovoce a zeleninu, ryby, šunku a uzenářské výrobky, oleje, lahůdky, octy, bylinky, čokolády, zavařeniny, zmrzliny a nápoje všech druhů….
Convivium Slow Food Prague bylo vyzváno organizací Slow Food Deutschland k účasti na tomto specializovaném veletrhu jako jediný zástupce členských zemí Slow Food z bývalého východního bloku. Výběr vystavovatelů, kteří splňují kriteria hnutí Slow Food je plně v kompetenci české strany.
Během výstavy proběhne i Den českých specialit, kdy se naši výrobci budou prezentovat zvláštním programem návštěvníkům výstavy.

Prezentaci Slow Food za Českou republiku zastřešuje tedy Slow Food Prague společně s Česko-německou obchodní a průmyslovou komorou.
Hlavními body filosofie výrobků Slow Food jsou :

Kvalita potravinářských produktů a restauračních menu v souladu s nejlepšími tradicemi a rozmanitostí naší gastronomie
Čistota – výroba potravinářských produktů a vaření jídel bez použití škodlivých aditiv a s ohledem na dodržování ekologických zásad a zachování diverzity přírodních rostlinných a živočišných druhů.
Podpora využití dostupných domácích produktů zamezení dovozu těch potravin, které lze vypěstovat u nás. Snižování ekologické zátěže spojené s dopravou potravin z jednoho konce světa na druhý, které podporují překupníci, aby zvýšili zisky pramenící z těchto obchodů
Férovost – spravedlivá cena za kvalitní potravinářské produkty pro výrobce a zpracovatele. Prosazování co nejkratšího obchodního řetězce výrobce-zpracovatel.
Výrobky – jsou především regionální speciality. Nemusí se jednat ani o bio či eko, ale o produkty ve vyvážené harmonii mezi tzv. bioprodukty a „industriálními“ výrobky
Tisková konference o prezentaci veletrhu ve Stuttgartu proběhne dne 25/11/08 v prostorách Česko – německé obchodní a průmyslové komory za přítomnosti zástupců organizace Slow Food Prague, ale i přihlášených českých vystavovatelů, kteří nabídnou své tradiční české slow food produkty k degustaci.

| 21. 11. 2008 | Slow Food