Medailonky

Angusfarm Soběsuky

Restauraci Angusfarm nedaleko Nepomuku v západních Čechách se podařilo navázat úzké vztahy s místními zemědělci a nabídnout hostům dobré, čisté a poctivé jídlo připravené z lokálních surovin.

Na své si v Angusfarm v Soběsukách přijdou zejména milovníci hovězího masa. V menu i pomocí nápaditého vybavení interiéru, včetně vkusně rozmístěných plakátů s porcováním hovězího, jsou hosté neustále ujišťováni o tom, že jsou na správném místě. Právě tady mohou pod taktovkou šéfkuchaře Martina Lodra ochutnat jeden z nejlepších burgerů  nebo tataráků v České republice.

Za vysokou kvalitu jídla a pozornost věnovanou původu surovin byla restauraci Angusfarm udělena značka Doporučeno Slow Food 2019.

Více o restauraci se dozvíte v našem medailonku.

Angusfarm, Soběsuky 9, 335 01 Nepomuk, Tel.: +420 724 744 740

Chleba se solí

Mouka, voda sůl.  Pro přípravu kváskového chleba by měly dobrému pekaři vystačit jen tyto tři základní suroviny. Umění starých pekařských mistrů ožívá pod rukama jihočeských pekařů z pekárny Chleba se solí.

„Jsme přátelé, dvě rodiny pekařů, cukrářů a architektů a společně tvoříme místo a hodnoty, které nás naplňují. Utváříme tak chléb tradičních hodnot, ze surovin, které jsou nejbohatší a tento chléb lámeme v prostorách, který je naplňuje vzpomínkami i moderními zásahy. Není to jen chléb nebo interiér prodejny, je to celkový koncept a společná víra v dokonalost,“ popisuje Jakub Pavlovský filozofii pekárny Chleba se solí.

Za návrat k původní receptuře, řemeslný přístup a důraz na kvalitu vstupních surovin byla pekárně udělena značka Doporučeno Slow Food 2019.

Více o pekárně se dozvíte v našem medailonku.

Chleba se solí, prodejna Včelná (Třída 5. května 5), prodejna České Budějovice (Česká 154/36), Tel.: +420 602 757 515