Česká brambora na stolech různých etnik

Na farmářském trhu na Roztylském náměstí nahlédneme pod pokličku různých zemí a poskytneme prostor kuchařům z různých etnik zpracovat jedno kulinární téma: českou bramboru.

Návštěvníci trhu budou přímými svědky použití této běžné české sezonní plodiny v tradiční kuchyni kuchařů ze zahraničí (Itálie, Slovensko, Ukrajina, Vietnam…).

Po kuchařském workshopu bude následovat ochutnávka. Návštěvníci trhu ochutnají všechny pokrmy a v závěru je v lidovém referendu vyhodnotí.

Touto akcí reagujeme na požadavky návštěvníků trhů o předvedení ukázek kulinářského zpracování běžných českých druhů zeleniny v autentických pokrmech mezinárodní kuchyně.

Naší komunitní akcí sblížíme lidi různých národností přes lásku k jídlu, neboť kolem jednoho stolu u dobrého jídla vládne vždy dobrá nálada a přátelství.

Tuto akci finančně podporuje Městská část Praha  4 a Ministerstvo vnitra České republiky.

| 2. 8. 2021 | Eva Rýznerová