Zlatý kuchař 2017 zvolen!

 Zlatý kuchař 2017
Anketa Zlatý kuchař odstartovala letos již popáté. Vzorem je pro pořádající redakci časopisu Gastro&Hotel profi revue podobná anketa, kterou každoročně vyhlašuje prestižní německý časopis Der Feinschmecker.
Redakce Gastro&Hotel oslovila 40 gastronomických odborníků, kteří o gastronomii a restauracích píší, tedy ne kuchaře, ne manažery, ne lidi pracující přímo v restauracích nebo v dodavatelských firmách, ale novináře, foodblogery a gourmety hodnotící restaurace. Každý z nich měl sestavit svůj vlastní žebříček deseti nejzajímavějších českých kuchařů roku 2017, určit tři zahraniční kuchaře, jmenovat jednoho kandidáta na Objev roku a nominovat jednoho kuchaře jako Hvězdu gastronomie do Síně slávy. U každého z nich měla být oceněna především invence, kreativita a originalita.

Volilo se v šesti kategoriích:
Zlatý kuchař, Zlatý zahraniční kuchař, Objev roku,
Síň slávy – Hvězda gastronomie, Zlatý cukrář a Volba veřejnosti.

Zlatým kuchařem roku 2017 se stal v anketě časopisu Gastro&Hotel profi revue Jan Punčochář (Grand Cru Restaurant & Bar),
stříbrnou příčku obsadil Přemek Forejt (Entrée Olomouc)
bronzový byl Oldřich Sahajdák (La Degustation Bohême Bourgeoise).

Umístění v dalších kategoriích:
Zlatý zahraniční kuchař: Riccardo Lucque, Aromi
Objev roku: Ondřej Dulanský, Pavillon, Brno
Síň slávy: Roman Paulus, Alcron
Zlatý cukrář: Lukáš Skála, Bruxx a Šporkův palác, Praha
Volba veřejnosti: Roman Till, restaurant Tři Věžičky, Jihlava

Výsledky v kategorii Zlatý kuchař 2017 – pořadí a bodové hodnocení:

1. Jan Punčochář (Grand Cru) 194
2. Přemek Forejt (Entrée Olomouc) 142
3. Oldřich Sahajdák (La Degustation) 129
4. Michal Göth (Miuri Čeladná) 123
5. Martin Svatek (Goldie Tábor) 91
6. Roman Paulus (Alcron) 91
7. Pavel Sapík (Terasa u Zlaté studně) 79
8. Marek Šáda (Bellevue) 78
9. Radek David (La Veranda, Babiččina zahrada) 77
10. Radek Kašpárek (Field) 71
11. Jiří Štift (Sia) 69
12. Martin Štangl (Eska) 60
13. Miroslav Grusz (GM Restaurant, Ml.Boleslav) 44
14. Marek Fichtner (Augustine) 39
15. Zdeněk Pohlreich (Cafe Imperial) 33
16. Miroslav Kalina (Kalina) 32
17. Ondřej Jíňa (Next Door) 29
18. Vojtěch Václavík (Cihelna) 28
19. Petr Kunc (Salabka) 25
20. Jaroslav Sapík (U Sapíků Klokočná) 25

Kompletní seznam všech oceněných kuchařů najdete na www.zlatykuchar.cz.

| 27. 4. 2018 | Blanka