Česká brambora na stolech různých národů

Organizace Slow Food® Prague chce vytvořit společný prostor k vzájemnému porozumění mezi občany Prahy 4 a příslušníky jiných národností a kultur. Naším společným jazykem je jídlo, společné vaření a ochutnávání etnických specialit. Na farmářském trhu na Roztylském náměstí nahlédneme pod pokličku různých zemí a dáme prostor kuchařům z různých etnik zpracovat jedno téma: českou bramboru.

Každá tradiční kuchyně vychází ze surovin místního území a tvoří základ chuťové paměti každého národa.

Mnohé pokrmy česká tradiční kuchyně vycházejí z brambor. Podívejme se, jak brambory zpracovávají kuchyně jiných národů.

Příslušníci čtyř různých národností, kteří žijí v ČR, předvedou, jak chutná brambora v jejich národní kuchyni. Ochutnáme a dozvíme se, zda jedí brambory vařené, pečené, v polévce, nákypu či jiných úpravách.

Profesionální šéfkuchaři i domácí kuchařky různých kultur a národností představí kulinářské poklady své kuchyně. Pokrmy budou ochutnávat návštěvníci trhu a v závěru vyhodnotí v lidovém referendu 3 nejlepší pokrmy, jejichž tvůrci budou odměněni.

Touto akcí reagujeme na mnohé požadavky návštěvníků trhů o předvedení ukázek kulinářského zpracování běžných českých druhů zeleniny v autentických pokrmech mezinárodní kuchyně.

Naší akcí sblížíme lidi různých národností přes lásku k jídlu, neboť kolem jednoho stolu u dobrého jídla vládne vždy dobrá nálada a přátelství.

Více informací k události najdete zde.

| 13. 9. 2021 | Eva Rýznerová