Chuť českých jahod

Kdo s námi nedegustoval české jahody, o mnoho přišel! Čerstvě sklizené jahody z Kunratic totiž chutnají nejlépe, když se rovnou přivezou z plantáže. Měli jsme čest strávit sobotní dopoledne s rodinou Jakoubkových z Kunratic a díky poutavému vyprávění udělat první krůčky do báječného světa jahod.Degustovali jsme čtyři různé odrůdy a porovnávali jejich chuťové odlišnosti. Dozvěděli jsme se, jaké typy se hodí lépe k tepelné úpravě a které sníst raději zasyrova. Naše ratolesti jsme pozvali do laboratoře chutí. Dětským chuťovým pohárkům jsme tak poskytli možnost porovnat průmyslově vyrobený jogurt s domácím jahodovým tvarohem. Velký úspěch sklidily také naše domácí jahodové dezerty: jahodová roláda s tvarohovou náplní, jahodová bublanina a jahodový cheesecake. Těšíme se na další “farmářské” setkání. Proběhne v září a o jeho přesném termínu vás budeme včas informovat.

Text a foto: Eva Rýznerová

Článek z kategorie: , | 25. 6. 2015 | Blanka