Jablíčka, klenoty českého podzimu

Spořilovský farmářský trh ožil v sobotu 21. října českými jablky. Ovocnáři představili jablka vypěstovaná v našich sadech a návštěvníci dostali možnost ochutnat například odrůdy Princ nebo Champion.

Šéfkuchař Jiří Napravil, reprezentant Staré gardy – Senior klub Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, přichystal jablečné kroužky v těstíčku. Zájem spořilovských nebral konce. Ochutnali jsme i typickou českou žemlovku. Díky receptům našich babiček jsme tak oživili zájem o čerstvě sklizená česká jablka.

Smažené jablečné kroužky.

Abychom přilákali k jablíčkům i děti, uspořádali jsme soutěž v loupání jablek. Každé dítko si mohlo vyzkoušet, co obnáší práce s čerstvým ovocem.

Dětem jablíčka chutnala.

Oblíbená disciplína – loupání jablek.

Smažené jablečné kroužky.

 

Text a foto: © Eva Rýznerová/Slow Food Prague

Článek z kategorie: , | 29. 10. 2017 | Eva Rýznerová