Jahodové knedlíky jako od babiček

Sezona jahod je v plném proudu, a tak jsme se rozhodli jahody oslavit přímo na trhu na Spořilově. Vybrali jsme ty nejkrásnější jahody, zadělali těsto na knedlíky, postavili hrnec na plotnu a do horké vody jsme házeli jednu várku knedlíků za druhou.

Za improvizovaný kuchařský kult se postavily zkušené kuchařky Jana Doksanská a Věra Roubíčková ze Staré Gardy, senior klubu Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

Jedině z jahod od našich farmářů

České jahody ze Sedlčan a Sedlčánek byly čerstvě natrhané a plné slunce. V jemném tvarohovém těstě chutnaly skvěle! Zákazníci se několikrát vraceli a kdo si myslí, že recept na jahodové knedlíky je notoricky známý, tak se mýlí.

Tradiční recepty je třeba pořád opakovat a především šířit dál, aby se naše chuťová paměť rozpomněla na slastné okamžiky spojené s prvním ochutnáváním.

 

Text a foto: © Eva Rýznerová/Slow Food Prague

| 20. 6. 2019 | Eva Rýznerová