Jak se dělají jahodové knedlíky?

Jahodové knedlíky na Spořilově chutnaly všem, proto přinášíme vyzkoušený recept. Udělejte si v létě oblíbené ovocné knedlíky!

Recept:

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Na 12 knedlíků

Suroviny:

250 g plnotučného tvarohu

150 g polohrubé mouky

60 g strouhanky

1 celé vejce

2 žloutky

3 lžíce rozpuštěného másla

1 špetka soli

 

Postup:

V míse smíchejte všechny ingredience a vypracujte vláčné těsto. Podle potřeby přidejte mouku nebo strouhanku, aby těsto drželo pohromadě. Vytvarujte válečky a nechte 30 minut odpočinout.

Těsto nakrájejte na kousky a každý roztáhněte do stran, aby vznikla placička. Do středu vložte jahodu a knedlík zabalte.

Do velkého hrnce dejte vařit vodu a až začne vřít, vhazujte do ní knedlíky. Vařečkou je odlepte ode dna a vařte 5-8 minut podle velikosti. Dobře vařené knedlíky by měly vyplavat na povrch.

Knedlíky vyjměte pomocí děrované naběračky a roztrhněte vidličkou, aby z nich vyšla pára.

Podávejte posypané strouhaným tvrdým tvarohem nebo s měkkým tvarohem či zakysanou smetanou. Posypte moučkovým cukrem a přelijte rozpuštěným máslem.

Dobrou chuť!

 

Text a foto: © Eva Rýznerová/Slow Food Prague

| 21. 6. 2019 | Eva Rýznerová