Jahody a třešně v české kuchyni

Jahodová a třešňová sezona vrcholí a nastal ten pravý čas na zpracování oblíbeného ovoce.
Přijďte v sobotu 19. 6. 2021 na spořilovský farmářský trh, ve stánku Slow Food budeme od 9:00 do 12:00 vařit domácí ovocné knedlíky!
Přípravy tradičního českého sezonního pokrmu se ujmou kuchaři ze Staré Gardy, Senior klubu Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

  • Kdo neví, jak se dostane jahoda do knedlíku? Celý postup naživo předvedou pracovité ruce.
  • Jak nejlépe zpracovat třešně?
Pojďme si připomenout umění našich předků a kulinární dědictví českého národa.
Uvítáme, když se s námi podělíte o vlastní recept na sezonní jahodové nebo třešňové recepty.
Sdílení zkušeností pomáhá udržet nehmotné kulturní dědictví, do něhož české ovocné knedlíky určitě patří!
Doporučujeme přinést si vlastní uzavíratelnou nádobu, pokud si budete chtít odnést knedlíky s sebou.
Účastí na této akci souhlasíte s pořízením fotografie či videozáznamu, na kterých se může vyskytnout vaše podobizna, a s použitím těchto materiálů pro potřeby pořadatele.
Akci finančně podporuje Městská část Prahy 4.

 

| 8. 6. 2021 | Eva Rýznerová