Jak chutnalo seniorům

Koncem března 2019 jsme byli vyzváni na zajímavý projekt do domu seniorů Diakonie ve Vsetíně.
Měli jsme kuchařskému  týmu Diakonie předložit několik nových zajímavých receptů na pokrmy bez masa, se kterými bychom povzbudili chuť seniorů domu.
Tyto pokrmy jsme měly uvařit s kuchařkami Diakonie, aby si osvojily jejich přípravu a byly s to je v budoucnu připravovat seniorům.

Z nabídky, kterou jsme Diakonii předložili,  byly vybrány 4 pokrmy s různými přílohami.
Odbornice ze Státního zdravotního ústavu k praxi přidala podnětnou teorii o výživě seniorů 65+

Kurz proběhl ve své teoretické i praktické části  velmi hladce, neboť vlídné prostředí domu a milé kuchařky s velkým nadšením pro svou práci, připravovali řadu bezmasých pokrmů  ve spolupráci s naším kuchařem Gianlucou .

Nejnapínavější okamžik dne: senioři sami byli porotou a poctivě degustovali všechna čtyři jídla.

Nové chutě vnímali obezřetně.

A jak to dopadlo?
Některé pokrmy mohou bez jakýchkoli potíží rovnou do seniorského jídelníčku.
Pochvalu a první místo u strávníků i u degustujících kuchařek dostaly zeleninové placičky s česnekovým aioli .
Jak ti, kteří byli novým chutím otevřeni, tak ti, co raději vepřo knedlo, zelo, prohlásili, že vítězná jídla je dostala a  těší se na jejich zařazení do menu.
Na závěr kuchařky Diakonie obdržely Osvědčení o absolvování kurzu.

Gratulujeme a díky za úžasnou  zkušenost!


bližší informace o projektu: blanka@slowfood.cz 

| 1. 4. 2019 | Blanka