Jak jsme pekli český a italský chleba

Milovníci pečení, ke kterým se hrdě hlásíme, si koncem června na Smíchově přišli na své. Pekli jsme český a italský chléb!


Sicilský pekař Giacomo nás naučil triky s focacciou – z jaké mouky je těsto nejlepší, jak ho zadělat, vytvarovat a čím dochutit. Jakub Pavlovský z jihočeské řemeslné pekárny Chleba se solí je milovníkem kváskového chleba a o tom nás přesvědčil každým svým slovem. Domů jsme si odnesli vlastní kvásek a už se těšíme, až zaděláme na vlastní pecen.


Kromě toho jsme ochutnali opravdovou raritu mezi chleby: Pane Nero di Castelvetrano upečený ze starobylé sicilské odrůdy pšenice, o jehož zachování se snaží prezidium Slow Food.

Děkujeme Jakubovi, Giacomovi a Fabriziovi z Wine Food the Italians za skvělý večer.

| 28. 6. 2019 | Eva Rýznerová