Je libo nádivku?

V sobotu 24. 3. jsme se sešli na roztylském farmářském trhu, abychom se potěšili nad rozmanitostí velikonočních nádivek.

Farmářský trh se konal teprve podruhé a ve vzduchu se vznášelo očekávání všeho, co přináší jaro. Kopřivy letos ještě spaly pod sněhem, a tak bylo třeba do nádivky přidat nějakou jinou zelenou bylinu. Amatérské kuchařky a kuchaři si poradili výborně – kopřivy nahradila petržel, jarní cibulka nebo dokonce kopr.

Amatérský souboj nádivek je oblíbenou komunitní akcí, do které se může zapojit kdokoliv chce – buď tím, že přinese vlastní nádivku anebo se zúčastní degustace a lidového referenda. Letos se na prvním místě umístila nádivka se sušenými houbami, anglickou slaninou a jarní cibulkou od naší členky Evy, druhé místo obsadila italská nádivka s koprem a parmezánem, třetí místo zaujala Zuzanina nádivka se slaninou, petrželí a domácími vajíčky.

Nádivka od Zuzany – s domácími vajíčky

Text a foto: © Eva Rýznerová/Slow Food Prague

| 24. 3. 2018 | Eva Rýznerová