Jídlo je pocit

Další restaurant, který doporučuje Slow Food Prague se jako historická oáza klidu diskrétně skrývá v pražské Krči.

Jeho původ sahá až do roku 1273, kdy na tomto místě stála tvrz, která skýtala útočiště v případě vojenských napadení. Dnes je útočiště nabízeno těm, kdo hledá klid a příjemný gastronomický prožitek v prostorách hotelového komplexu, jenž měnil v průběhu času svůj charakter od již zmíněné tvrze přes klášter až k novogotickému zámečku s citlivě zasazenou vnitřní i venkovní restaurací.

Menu především z českých surovin

Menu restaurace tvoří vyváženě sestavené kompozice jídel české i mezinárodní kuchyně s použitím převážně českých surovin, které dokazují, že česká kuchyně neobsahuje jen vepřo knedlo a svíčkovou, ale vynikajícím způsobem zvládne úpravu  suroviny, jako jsou telecí játra, jehněčí nebo jelení maso či sladkovodní ryby a sezonní zelenina.

„Jídla naší restaurace vytváříme s láskou pro opravdové chutě, vybíráme jen kvalitní suroviny od spolehlivých dodavatelů, doplňované sezonní čerstvou zeleninou, českými houbami a vlastním domácím chlebem. Užíváme i bioprodukty, což vítají jak naši stálí návštěvníci, kteří chodí především na rozmanité polední menu, tak i zahraniční hosté, kteří  mnohdy  využívají prostoru našeho hotelu a jeho parku ke společenským setkáním, svatbám, kongresům či školením“, vysvětluje Ondřej Slanina, spolumajitel restaurace.

SLOW znamená pomalu

27. ledna zde convivium Slow Food Prague uspořádalo degustační večeři. Všechny chody připravili šéfkuchař Milan Jantac s Petrem Lázničkou přímo před očima hostů.  Pětichodové degustační menu nás vrátilo do dětství třeba při chuti křenové omáčky s uzeným jazykem nebo škubánků s mákem. večer v restauraci Chateau St. Havel byl opravdovým společenským SLOW zážitkem.

 Jídlo není dnes jen nasycení.  Je to také pocit.  V prostorách  restaurace Chateau St. Havel se vyplatí tento pocit prožívat hodně pomalu.

denní informace na: http://www.chateauhotel.cz/zamecka-restaurace-praha-4.html
+420 241 445 721
info@chateauhotel.cz

Článek z kategorie: | 7. 2. 2011 | Blanka