Jídlo na kolejích slaví 60 let

A co je letos nového? Nové sezonní menu jídelních vozů Českých drah nyní připravili mladí kuchaři z Juniorského národního týmu AKČR.

Těšte se v dálkových linkách do Berlína a Hamburku, Budapešti, Vídně nebo do Ostravy  na dobroty,  které si nezadají s pokrmy dobrých restaurací.

Na palubě vlaků Českých drah jsme mohli v předešlých dvou letech ochutnat regionální pochoutky či speciality kuchyně První republiky. A teď můžeme pokračovat novými nápady naší kuchařské naděje.

Na tiskové konferenci v krásných prostorách vládního salónku jsme zavzpomínali na začátky jídelních vozů a jako zkušení degustátoři jsme za vás ochutnali pár „kousků“, abychom mohli podat chuťové svědectví: karotkový krém se zázvorem, chilli a kokosem: velmi zajímavá, lahodná kombinace, která vyburcuje chuťové pohárky pro další chod, ať už je to telecí krk s jemnou omáčkou a opečenými škubánky, špenátové lasagne s ricottou nebo uzená vepřová krkovice s křenovou omáčkou a žemlovými knedlíky.  Jako pořádnou sladkou tečku jsme si dali povidlové taštičky s oříšky a šlehačkou.

 

K pití pivo, víno, voda, kávička…

Zkrátka, dobré jídlo vás během jízdy vlakem buď inspiruje k plodné práci nebo vás sladce uspí.
Ale za ochutnání to stojí!

 

| 4. 3. 2019 | Blanka