Jsme pojídači kořínků

V sobotu 4. listopadu jsme na farmářských trzích na Spořilově obdivovali krásu a chuť kořenové zeleniny.

Mirka Paclová, expertka na pěstování zeleniny, nám prozradila, jaký je rozdíl mezi pastinákem a petrželí, jak sázet mrkev, aby se nerozdvojovala, kdy vysázet česnek.

Ochutnali jsme vynikající mrkvovo-celerovou pomazánku z domácí kuchyně členky Slow Food a s návštěvníky trhu jsme si povídali o receptech s kořenovou zeleninou. Dostali jsme recept na polévku z mrkve pečené na medu a vzpomínali na salát našeho dětství –  nastrouhanou mrkev s jablkem.

Děti se chopily škrabek a pustily se do loupání mrkve a do poznávání kořenové zeleniny. Největší trampoty působil bulvový celer a batáty! Ukázalo se, že červená řepa už dosáhla takové popularity, že ji každý pozná, a to jsme rádi!

Text a foto: © Eva Rýznerová/Slow Food Prague

| 7. 11. 2017 | Eva Rýznerová