Kuchař Martin

Po návratu z Terra Madre  v Turíně  nacházím ve své schránce hromady pošty. Jeden z dopisů je od mlaďase Martina.Píše, že se mu líbí Slow Food, rád by byl propojen s naším webem. Přikládá svou  stránku, kde popisuje, jak rád vaří a cestuje a že jeho idolem je Jamie Oliver. Má tu i své recepty a jejich fotky.

Martinův dopis je jedním z dopisů mladé generace, jež má zájem o kvalitu jídla, které jí. O jeho různorodost chutí. O jeho vůni, barvu, úpravu. Martin nekonzumuje denně stejnou skladbu pyramidy vrstev mezi dvěma houskami. Jeho plus je, že jídlo připravuje sám. Často musí experimentovat, než dokončí dílo ke své spokojenosti. Ale to je právě ono: vlastním poznáním dospět k tomu, jak věci mají být upraveny a ochuceny. Ve svých receptech, kde je cítit inspirace jižních  kuchyní, často používá slova „kvalitní, bio, dobrý atd.) nebo-li kuchař, který hledá kvalitní suroviny. Věnoval se i kurzu vaření.

Skoro bych se vsadila, že člověk, který je schopen nabídnout kamarádům doma připravené  nudle, vyrostl v rodině s láskou k domácímu stolu.

Martin je důkaz narůstajícího počtu mladeže, která nás kontaktuje jak z českých, tak i z mezinárodních mailových adres a má zájem o dobrou a kvalitní potravinu a gastronomii. Nejsou to spotřebitelé mikrovlnných hotovek a práškových směsí, ale lidi, kteří si chtějí a  dokážou poradit v každé realitě.

Martine, i kdybys neudělal kariéru jako kuchař, uděláš kariéru jako labužník a společník, který bude vždy vyhledáván pro svůj živý zájem o dobré věci. Jeď dopředu. Nejsi konzument a rekordní polykač knedlíků, ale umíš se k potravině postavit a klasicky zpracovat kdekoli. Máš předpoklady být faktickým SLOW kuchařem, co umí vařit bez prášků a chemických chutí.

Chtěl jsi mít svůj kontakt uveden na našem webu.

S radostí Ti vyhovujeme: http://martycooking.wbs.cz/

| 26. 10. 2010 | Blanka