Na kurzu vaření bodovalo bazalkové pesto

“To je tak dobré, mnohem lepší než z obchodu!” shodly se účastnice kurzu vaření při ochutnávání bazalkového pesta vlastní výroby.

Na večerním kurzu vaření představil šéfkuchař Gianluca Giardi ze Zátiší Group  rychlé pokrmy ze základních surovin a s jednoduchým postupem úpravy.

“Bazalku, piniová semínka, dobrý olivový olej, stroužek česneku a sýr grana padano rozmixujte tyčovým mixérem a během pár minut máte hotovo!” radil účastnicím kurzu.

Bazalkové pesto bylo jednou ze tří omáček, které výborně ladí k těstovinám.  Připravili jsme také brokolicový krém a klasickou italskou rajčatovou omáčku. Gianluca vysvětlil, jak vybírají a vaří těstoviny Italové a prozradil tajemství těstovin vařených al dente.

Na závěr jsme si pochutnali na božském tiramisu, na jehož přípravě se s radostí podílely i děti.Společný čas rychle uběhl a nakonec jsme si hezky pomalu vychutnali každé sousto u prostřeného stolu.

 

| 11. 4. 2019 | Eva Rýznerová