Na slavnosti v Radonicích

Němcova farma v Radonicích přivítala v sobotu 16. září velké množství malých i velkých návštěvníků. V rámci Selských slavností představila své hospodářství, založené především na zpracování mléka a výrobě mléčných výrobků.

My jsme pozvali kuchaře Míru a Katku z Fresh and Tasty (www.freshandtasty.cz), aby připravili jídla z místních surovin a podle principů Slow Food – podávali jsme jídlo lokální, férové a čisté. A tak jsme nabízeli vajíčkovou a tvarohovou pomazánku na počernickém chlebu, vaječnou fritátu s podzimní zeleninou, lahodný mrkvovo-dýňový krém, králíka na víně, chilli con carne a tvarožník – jednoduchý dezert z tvarohu a vajec.

Ochutnávky probíhaly pro návštěvníky zdarma, rozdávali jsme recepty a naši kuchaři se ochotně dělili o své tipy a triky.

Věnovali jsme se i dětem, které jsme zabavili na naučné Slow Food stezce. Mezi nejoblíbenější úkoly patřilo loupání jablek!

Populární bílé dodávky Němcovy farmy už možná znáte, díky nim se máme možnost dostat k českým farmářským produktům s jasným původem. Přímo na farmě jsme se seznámili s opravdu širokým sortimentem potravin s rodokmenem.

Nechyběla ani čistá radost – díky vlídnému povídání Ivy Hüttnerové, zpívání a bubnování anebo když se mezi návštěvníky pustila na toulky kůzlata či poníci!

Text a foto: © Eva Rýznerová/Slow Food Prague

Akce probíhala pod záštitou Asociace soukromého zemědělství ČR (www.asz.cz).

| 21. 9. 2017 | Eva Rýznerová