Poznáváme nové chutě

Je možné zažít autentickou vietnamskou kuchyni v Čechách?

Cesta za poklady do tržnice Sapa

Se Zdenkou Dubovou ze spolku Info-Dráček, který se snaží překlenout bariéry mezi vietnamskou komunitou a českou společností, jsme se jedno páteční odpoledne přenesli do dalekého Vietnamu. Zdenka se stala naší průvodkyní po asijské tržnici Sapa a zavedla nás do typického obchodu s vietnamskými produkty. Seznámila nás s novými druhy zeleniny, dochucovadly a dalšími surovinami nezbytnými pro stále oblíbenější vietnamskou kuchyni.

 

Kurz vaření v restauraci

Potom jsme se přesunuli do rodinné restaurace Ho Sen Quan Lotus. Lekci vietnamské kuchyně nám poskytla maminka s dcerou, majitelky restaurace. Naše chuťové buňky se zbláznily do pak choi a vodního špenátu (odborným  názvem povíjnice vodní) v jednoduché úpravě. Zkusily jsme také připravit letní závitky. Inspirace bylo tolik, že jsme hned na místě domluvili další kurz!

Text a foto: © Eva Rýznerová/Slow Food Prague

| 18. 6. 2019 | Eva Rýznerová