Přijďte na festival Mrkev v zimě

Jaké bude vaše jídlo v roce 2020? Přijďte v pátek 14. února na Mrkev v zimě, setkání lidí, kteří chtějí zdravé jídlo a zdravou krajinu. Potkejte se na festivalu spolupráce mezi zemědělci a spotřebiteli s těmi, kteří u nás rozvíjí komunitou podporované zemědělství (KPZ) a systémy, v nichž se s důvěrou a vzájemným respektem propojují spotřebitelé přímo s místními zemědělci. Za Slow Food představíme naše vzdělávací programy pro děti a dospělé.

Slyšíte o KPZ poprvé? Nebo jste zkušený „mazák“? Přijďte (se) inspirovat, sdílet zkušenosti, ptát se a hledat cesty vzájemné spolupráce mezi zemědělci, spotřebiteli, potravinovými iniciativami a organizacemi, které se zabývají souvislostmi mezi jídlem, zemědělstvím, člověkem a krajinou.

Akce se koná od 14:00 do 18:00 v Kampusu Hybernská (Hybernská 4, Praha 1), v sálech 2D a 3D, od 18:00 do 23:00 poté pokračuje v Čítárně.

Vstup zdarma!

Podrobný program:

14:00 – 14:15 Úvod
14:15 – 15:15 Blok: Spolupráce mezi zemědělci a spotřebiteli
Fenomén družstevních a spolkových obchodů
Spolupráce napříč iniciativami i státy: Solidární dovoz bio citrusů
Sherlockem na ekostatku aneb alternativní systémy certifikace kvality (nejen) potravin

15:15 – 15:30 Přestávka

15:30 – 16:30 Blok: Vzdělávání na školách v tématu jídla
Představení vzdělávacích aktivit organizací: Kokoza, Lovime.bio, Skutečně zdravá škola, Slow Food, Asociace AMPI

16:30 – 16:45 Přestávka

16:45 – 17:15 Blok: Zemědělci pro 21. století
Od KPZ ke stážovací farmě aneb proč je důležité nejen stážování v ekozemědělství
Nadace pro půdu a projekt Konipas
Nastupující trend městského hospodaření

17:15 – 18:15 Blok: Rozvoj sítě místních potravinových iniciativ a komunitou podporovaného zemědělství
Solid Base – finanční udržitelnost KPZ: Vzdělávací program pro zemědělce a komunity
Voices: Kam směřují solidární potravinové systémy v Evropě?
Národní síť KPZ: vize rozvoj potravinových iniciativ v České republice

18:15 – 18:30 Promítání: propagační a vzdělávací videa KPZ

Festival pořádá Asociace místních potravinových iniciativ AMPI ve spolupráci s PRO-BIO Liga www.lovime.bio a CooLAND.

Akci podpořili: hl. m. Praha v rámci projektu „Ekoporadny Praha“ a Evropská unie v rámci Erasmus+ projektu “SolidBase – Financial Sustainability Education for Solidarity-Based Food System”.

| 11. 2. 2020 | Eva Rýznerová