Souboj nádivek: otázky a odpovědi

V sobotu 20. dubna vypukne 5. ročník soutěže o nejlepší jarní nádivku. Napětí stoupá, zájem roste. Proto přinášíme odpovědi na nejčastější otázky.

Kdo může soutěžit?

Každý, kdo svůj soutěžní kousek přihlásí k registraci do 9.45 hodin u stánku Slow Food. Akce se koná na farmářských trzích na Roztylském náměstí od 9.00 do 12.00 hodin.

Jakou nádivku můžeme přinést?

Jakoukoliv domácí nádivku, která obsahuje alespoň jednu zelenou přísadu. Například kopřivy, medvědí česnek, petržel, pažitku…

Jak velká musí být nádivka?

Přesně taková, jakou ji obvykle pečete. Vítáme domácí pekáčky, kastrůlky, pánvičky. Můžete se pokusit vytvořit i neobvyklý tvar. V minulých ročnících jsme degustovali nádivky ve tvaru bábovky nebo teriny.

Kdo rozhoduje o nejlepší nádivce?

Porotu tvoří přímo návštěvníci trhu, kteří ochutnají a zhodnotí všechny nádivky.

Jaká bude odměna?

Tři nejúspěšnější účastníci obdrží věcný dar od Slow Food Prague.

PŘIJĎTE A PŘINESTE SVŮJ RODINNÝ ŠPERK – JARNÍ NÁDIVKU!

| 10. 4. 2019 | Eva Rýznerová