Souboj nádivek se blíží

V sobotu 20. dubna vypukne populární souboj nádivek na Spořilově. Letos už popáté!

S kopřivami, medvědím česnekem, špenátem či jarní cibulkou, s kusem špeku nebo uzenou krkovicí, každá nádivka má svůj nezaměnitelný charakter. Přineste v sobotu 20. dubna na spořilovský farmářský trh vlastní nádivku a nechte ji ochutnat sousedům.

Slow Food Prague pořádá letos souboj nádivek už popáté. Každý rok je spektrum nádivek čím dál rozmanitější. Na jednom stole se už sešly nádivky s rukolu, pučálkou, sušenými houbami, škvarky, nebo s planě rostoucím  česnáčkem medvědím. Zabodovaly také paprikové lusky plněné játrovou nádivkou, nádivka se salsicciou nebo další varianta s koprem a parmezánem od italského milovníka vaření Raffaela.

Své příznivce si našly všechny chutě, od pikantnějších až po úplně jemné. Pestrost nádivkového klání je důkazem toho, že velikonoční nádivka žije! A že se můžeme komunitně setkávat a navzájem obohacovat třeba předáváním rodinných receptů.

KDY: Sobota 20. 4. 2019 od 9.00 hodin

KDE: Roztylské náměstí, Praha 4, Spořilov

Registrace: e-mailem: blanka@slowfood.cz nebo v sobotu 20. dubna mezi 9.00-10.00 hodinou u stánku Slow Food Prague přímo na trhu.

Akce se koná za podpory MČ Prahy 4.

| 4. 4. 2019 | Eva Rýznerová