Víno a pivo – srovnání dvou kultur

Enogastronomický večer 23. února 2012 v pražské restauraci VinodiVino, byl zajímavým experimentem.  Vyvinul se z jedné mezinárodní diskuse, zda je lepší  snoubení piva či vína s různými pokrmy,v příjemné celovečerní téma .

Iniciátorem byl Igor Holub, dlouholetý člen představenstva Českého svazu výrobců piva a sladu a zástupce táborského konvivia organizace Slow Food  při jednom večeru Akademie italské kuchyně (Accademia della cucina italiana) v Praze. Po delším čase se nápad uskutečnil:
Ve spolupráci s pivovarem Staropramen a dovozci italských vín bylo v restauraci VinodiVino představeno spojení různých typů italských vín a ležáků ze sklepů Staropramenu  k jídlům ze sladkovodních ryb a zvěřiny.

K moučníku sládek Staropramenu, specielně pro tuto příležitost, připravil  lahodný teplý pivní nápoj, na jehož název účastníci večera vytvořili soutěž.

Dokonalá souhra práce italského šéfkuchaře s českým sládkem  a dvěma  sommeliery,  pivním a vinným,  vyvrcholily ve večer dvou tradic, kde byla opět  gastronomie velmi citlivě doprovázena osvětou.

Článek z kategorie: | 4. 3. 2012 | Blanka