Z pole na talíř

Ve stáji Židovice na Lounsku jsme v rámci Selských slavností pořádali hry a ochutnávky pro děti.

Díky našim interaktivním hrám se děti dozvěděly, jaký je rozdíl mezi cuketou a okurkou, že se dá mleté jehněčí maso dobře schovat pod vrstvu bramborové kaše a zapéct v troubě, že čočka není hrách, že brambory rostou na poli za humny, že z ředkviček se dá udělat skvělý jarní salát, že domácí vajíčková pomazánka je lepší než burger z rychlého občerstvení, že ze zbytků králíka je skvělý vývar…

Více zde:
http://www.slowfood.cz/medialni-zpravy/dobre-a-poctive-z-pole-na-talir

http://www.asz.cz/cs/aktualne-z-asz/v-hlavni-roli-poctiva-faremni-produkce.html

 


Podobně budou probíhat i druhé letošní Selské slavnosti, které se uskuteční v sobotu 15. července na Ekofarmě Bošina ve Vernéřovicích na Náchodsku. Srdečně vás zveme!

Článek z kategorie: , , , , | 16. 6. 2017 | Eva Rýznerová