Zelí naše vezdejší

Sobotu 1. října jsme strávili ve znamení zelí, oblíbené zeleniny našich předků. Na spořilovském farmářském trhu jsme si připomněli slávu zelných pokrmů a ochutnávali jsme domácí zelňačku, zelný štrúdl, plněné zelné závitky, zelí z cukety nebo jihočeské zelné placky se sádlem. Šéfkuchař Jiří Napravil hrdě reprezentoval Starou gardu – Senior klub Asociace kuchařů a cukrářů České republiky – a zvídavým návštěvníkům trhu předvedl nakládání bílého i červeného zelí. Kysaného zelí totiž muselo být na zimu naloženo opravdu hodně, naše prababičky dobře věděly, že je to přirozená zásobárna vitaminu C. A co vy, už máte naloženo?

Recept na náš zelný štrúdl naleznete zde.

_dsc0265

_dsc0288

Článek z kategorie: , , , , | 5. 10. 2016 | Eva Rýznerová