Zpátky k jídlu: velká holistická revoluce

8. září se na vás těšíme v Národní zemědělské muzeum Praha.
Na konferenci Zpátky k jídlu: Revoluce začíná od základů Slow Food rozhodně nemůže chybět!
Proč?
Už přes 30 let upozorňujeme na to, že jako spotřebitelé máme možnost rozhodovat o budoucnosti naší krásné planety.
Tím, že upřednostníme sezonní a lokální jídlo, podpoříme činnost drobných zemědělců, kteří udržují po generace rodinné hospodářství a pomáhají tak zachovávat zemědělskou kontinuitu.
Filozofie Slow Food má tři základní pilíře: dobré, čisté a poctivé jídlo.
Dobré, čisté a poctivé jídlo je takové, které je připravené s láskou  z takových surovin, které neobsahují pesticidy či celou řadu éček. Znamená to pídit se po ovoci a zelenině od poctivých farmářů, které nezajímá jenom odbyt, ale i to, jak svou zemědělskou činností prospívají krajině a místu, v němž působí.
Více informací ke konferenci najdete zde.
| 3. 9. 2021 | Eva Rýznerová