Zvítězila nádivka podle maminčina receptu

Petra Bartošková Tůmová se naší soutěže zúčastnila už podruhé a podruhé také vyhrála. Její nádivka s uzeným masem a kopřivami zachutnala návštěvníkům trhu natolik, že pro ni hlasovali v největším počtu.

Nádivka je opravdu spořilovská, protože maminka Petry pocházela ze Spořilova. A právě maminčin recept na klasickou nádivku s uzeným masem a kopřivami Petra chrání jako rodinný poklad. I po mnoha letech chutná nádivka maminky Bartoškové skvěle. Recept je tak dobrý, že už dokázal dvakrát zvítězit!

Druhé místo obsadila nádivka Evy Jelínkové. Ta svou nádivku upravila podle maďarského receptu a přidala játra. Nádivkou naplnila poloviny paprik, které upekla v troubě. Třetí místo obsadila nádivka s opečenými hříbky z Brd od Evy Rýznerové.

Na stánku Slow Food Prague se  sešlo celkem osm vzorků nádivek a chuťové pohárky měly z čeho vybírat: v nádivkách byly použité kromě základních surovin jako houska, vejce, mléko také žampiony, pórek, medvědí česnek a samozřejmě kopřiva. “Já už ani nevím, která je lepší, všechny jsou dobré a přitom každá jiná!” ozývalo se ze všech stran.

Dopoledne na trhu se díky nádivkám proměnilo v pestré sousedské setkání, při kterém si vyměňovaly zkušenosti různé generace. Nádivka chutnala všem a vzorky zmizely bleskovou rychlostí.

Těšíme se na setkání zase za rok!

 

 

 

 

| 26. 4. 2019 | Eva Rýznerová