Dojedli jste již svou vánočku? Zkuste náš předsilvestrovský hruškový koláč!

Hruškový jemný koláč

  • 2 zralé hrušky
  • 2 vejce  – 80g tmavého cukru  – 200g polohrubé mouky
  • 30g obilných klíčků   – 50g semínkového/řepkového oleje
  • šťáva z ½ citronu  – 50g prášku do pečiva
  • 50g mléka
  • sůl
  • skořice
  • vanilkový cukr na posypání

Omyté a oloupané hrušky nakrájíme na tenké plátky cca 3x3cm a pokapeme citronovou šťávou. V míse ušleháme vejce s cukrem do hladka, přidáme olej, pokračujeme v šlehání. Postupně přimícháváme mouku i klíčky a vytvoříme hladký krém, (který případně můžeme rozředit trochou mléka).

Přes cedník prosejeme prášek do pečiva a vše poctivě promícháme. Nakonec lehce vmícháme hruškové plátky

Vlijeme do připravené vymazané (nebo pečícím papírem vyložené) formy. Pečeme na 180 stupních, dokud koláč nezezlatoví, jako slunce.

Nepatrně zaprášíme vanilkovým cukrem.

Jednoduché, ale lahodné!!

hrušky

Článek z kategorie: | 28. 12. 2015 | Blanka