HOVĚZÍ MASO S FAZOLEMI A ZELENINOU

Vyzkoušejte recept na chilli con carne! V rámci našeho projektu Jídelna snů pořádáme také kurzy vaření hovězího masa a tenhle recept jsme nedávno připravovali s kuchařkami ze školních jídelen na Praze 2 a 10.

600 g mletého hovězího
100 g cibule, oloupané a nasekané nadrobno
10 g česneku, oloupaného a rozdrceného
1 očištěná červená paprika, nakrájená na kostičky
50 g rajského protlaku
550 g drcených rajčat
250 g vařených červených fazolí (popř. 1 plechovka červených fazolí)
50 g oleje
1 lžička římského kmínu
1-2 chilli papričky
nasekaný čerstvý koriandr anebo hladkolistá petržel
sůl
Postup:
Cibuli zlehka orestujeme do sklovita. Přidáme maso, česnek, koření včetně soli a nakonec protlak i drcená rajčata a vše dohromady dusíme.
Jakmile je maso měkké, přidáme nakrájenou papriku a fazole, necháme ještě cca 10 minut provařit. Nakonec dochutíme a přidáme nakrájený koriandr anebo petržel.

Podávejte s kukuřičnými lupínky nachos, děti z nich budou nadšené!

 

 

Článek z kategorie: , | 9. 9. 2017 | Blanka