Jahodový krém
Pro nás děti byly jahody vždycky voňavé po prázdninách a veškeré pokrmy s jahodami jsme zbožňovaly. luxusní večeří byl třeba jahodový krém:
250 g čerstvých jahod
250 g měkkého tvarohu
2 polévkové lžíce cukru
mátový list na ozdobu
Oprané čerstvé jahody dáme do vysoké nádoby společně s tvarohem a cukrem a tyčovým mixerem umícháme homogenní krém. Ozdobíme mátovým lístkem.
Není-li po ruce tyčový mixer, stačí jahody s cukrem rozmačkat vidličkou a promíchat s tvarohem. Krém není tak hladký a jahody jsou více patrné.
A proč mluvím o luxusní večeři? Protože jahody musely být plety, zalévány, trhány a upraveny právě našima ručkama. Vím, kolik za touto večeří bylo práce, proto byla luxusem, i když ke krému se většinou servíroval rohlík.