Jemná fazolová polévka pro školy – ta maminčina!!

Ochutnali jste fazolovou polévku, kterou na Prague Food festivalu vařila ZŠ Tusarova v rámci svého školního oběda?
Italští šéfkuchaři Mauro Cedroni a Riccardo Lucque, nositelé michelinského ocenění, se o ní vyjádřili, že je “jako od maminky”.
Byla naprosto bez umělých vývarů a chemických dochucovadel. K ochucení stačila restovaná kořenová sezonní zelenina a čerstvá petrželka.

Nevěříte?

Tu máme recept na 10-15 porcí:

 Fazolová polévka

100 g mrkve

100 g celeru

100 g cibule

2 stroužky česneku,

1-2 bobkové listy

sůl, čerstvá posekaná petrželka

200g velkých bílých fazolí

Přes noc namočené fazole vařit s bobkovým listem v dostatečném množství vody (nedolévat studenou, jinak se slupky

neuvaří a budou tvrdé!).

Na pánvi na olivovém oleji orestovat dozlatova zeleninu, zalít 1,5-2 l vývaru ze zdravých  zeleninových

slupek  a přes síto přepasírovat loupaná rajčata.

Před dovařením fazolí, vyjmout polovinu fazolí a rozmixovat je na hladkou kaši a vrátit zpět do polévky.

Dosolit, přidat posekanou petrželku

Článek z kategorie: , | 5. 6. 2014 | Blanka