Kapustové závitky s mletým masem a zeleninovou omáčkou

Jaro daleko a zima nás oslabuje nedostatkem vitamínů.
Sáhněme třeba po kapustě, zelenině, která se dá sehnat v zimě i v létě.
Na našem kurzu jsme přivolávali jaro barevnou kompozicí zelených závitků s červenou omáčkou.
Náplň kapustových závitků je masová s rýží
Při vaření voněl celý dům 🙂

Rozpis pro 8-10 porcí

1 kapusta
300 g mletého hovězího masa (my jsme použili krůtí)
300 g mletého vepřového masa
100 g rýže
1 vejce
směs bylinek – tymián, petrželová nať, rozmarýn, oregano
mletý pepř
sůl

omáčka

1 cibule
4 stroužky česneku
10 rajčat/ loupaných konzervovaných (dle sezony)
1/2 kg zeleniny (mrkev, celer, řapíkatý celer)
1 rajský protlak
olivový olej
svazek bylinek
250 ml bílého vína
sůl
příloha – chléb

Potřebný počet kapustových listů spaříme v osolené vodě, zchladíme a necháme okapat.
Mleté maso dobře vymícháme s rýži, vejci, sekanými bylinkami, pepřem a solí.
Porce masové směsi zabalíme do kapustových listů, a natěsno vyskládáme do pánve a zakryjeme. Necháme
 závitky lehce podusit a jdeme na omáčku.

Nahrubo nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu osmahneme na oleji dozlatova, vmícháme plátky česneku, zarestujeme rajský protlak, přidáme na větší kusy nakrájená rajčata, bylinky, zalijeme vínem, krátce povaříme, rozmixujeme a směsí přelijeme kapustové závitky. Pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu, omáčku dochutíme solí, popř. pepřem a podáváme s chlebem.

Kapustové závitky

Článek z kategorie: , , , | 26. 2. 2017 | Blanka