Kuřecí soté s hlívou a bulgurem

Jedním z oblíbených receptů, které jsme se učili vařit na pravidelných kurzech na Osmičce “Pro maminky a jejich zmlsané děti”, bylo kuřecí soté. Tento recept s hlívou ústřičnou je velmi jemný a špetka sekané pažitky dotvoří pokrm v luxusní lahůdku.
Bulgur jako příloha nemá chybu.
Tak do toho!

Kuřecí soté s hlívou ústřičnou

4 osoby, 30 minut

500 g kuřecího masa bez kosti
300 g hlívy ústřičné
1 cibule
1 lžíce oleje
1 smetana ke šlehání (200 ml)
2 dl kvalitního bílého suchého vína
1 lžíce mouky
sůl
čerstvě mletý pepř
nasekaná pažitka

Na oleji podusíme na kostičky nakrájenou cibuli a poté přidáme na nudličky nakrájené, očištěné, osolené a opepřené maso, obalené v mouce. Orestujeme do zlatohněda. K masu přidáme na plátky nakrájené houby a  krátce podusíme. Přilejeme bílé víno a necháme vypařit. Když je všechno měkké, přilijeme smetanu a krátce prohřejeme, ale už nevaříme. Nakonec  dochutíme pažitkou.
Podáváme s bulgurem připraveným dle návodu na sáčku

Článek z kategorie: | 30. 1. 2017 | Blanka