Mrkvová pomazánka s celerem na chlebíčky

Máte rádi kořínky?
Zkuste tedy naši pomazánku ze dvou vyšlechtěných kořenů, které patří do naší tradiční gastronomie a po většinu roku jsou k dispozici.

Ingredience:

  • 300 g české mrkve, oškrábané a nastrouhané najemno
  • 100 g českého bulvového celeru, oškrábaného a nastrouhaného najemno
  • 1 žlutá cibule, oloupaná a nakrájená nadrobno
  • čerstvě vymačkaná šťáva z 1 citronu
  • 150 g plnotučného tvarohu
  • 100 g majonézy
  • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
  • špetka cukru
  • chléb nebo veka k podávání

V míse smíchejte mrkev s celerem a cibulí.
Zakapejte citronem, přidejte tvaroh, majonézu a promíchejte.
Dochuťte solí, pepřem a cukrem. Podávejte s chlebem nebo vekou.
Je to tak jednoduché, nic se nevaří a na přípravě se podílejí rády i děti.
Tak z chutí do toho!

Článek z kategorie: | 5. 11. 2017 | Blanka