Podzimní fazolkový salát z našeho plotu

Mnohdy vidíme zahradní ploty či zídky  porostlé fazolkami, které v tomto teplém počasí ještě stále kvetou a rodí.
Zkusme tedy jednoduchý salát s použitím této vynikající sezonní čerstvé zeleniny.
Není pochyb o tom, že salát bude velmi chutný jen tehdy, bude-li zhotoven z prvotřídních čerstvých surovin.

  • 600 g zelených/žlutých fazolek
  • 4 střední vařené brambory
  • 6 rajčat
  • 1 malá červená cibule
  • čerstvá bazalka
  • 1 lžíčka kaparů v octě
  • 1-2 lžíce olivového oleje
  • vinný ocet
  • sůl a pepř
    Očištěné fazolky nakrájíme a uvaříme ve slané vodě lehce na skus.
    Propláchneme ledovou vodou pro uchování svěží barvy, ponecháme okapat na cedníku.
    Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké polokroužky. Přidáme k fazolkám
    Smícháme v míse s nakrájenými oloupanými vařenými bramborami , pokrájenými omytými rajčaty, pokrájenými kapary. Přidáme olej, ocet, sůl, pepř a řádně promícháme.
    Dochutíme listy čerstvé bazalky.

 

 

Článek z kategorie: | 9. 10. 2014 | Blanka