Salát z hlávky zelí

Po většinu roku v obchodech najdeme bílé hlávky tuzemského zelí. Tato zelenina se nemusí zmrazovat ani konzervovat, aby byla čerstvá po celou zimu.

Co takhle  servírovat jako předkrm zelný salát s petrželkou? Není drahý, je osvěžující a o jeho blahodárném přínosu našemu organizmu bylo psáno tolik, že už o něm snad nikdo nepochybuje:

 

250 g bílého zelí
1 lžíce olivového oleje
špetka soli
lžíce usekané hladkolisté petrželové natě
mořská sůl

 

Zelí nakrájíme na tenké nudličky a osolíme. Vše promačkáme, aby se sůl dobře zapravila a zelí změklo. Chvilku necháme odpočinout.
Přidáme olej, citron podle chuti, petrželovou nať.
Vše dobře promícháme a servírujeme.

Článek z kategorie: | 6. 3. 2014 | Blanka