SALÁT Z ŘAPÍKATÉHO CELERU S OŘECHY A SÝREM

Víte, co se řapíkatým celerem?
Mnoha lidem nechutná, protože si s ním nevědí rady.
Salát s ořechy naleznete v rafinovaných fine-diningových restauracích.
Úspěch tohoto pokrmu totiž tkví v prvotřídních surovinách a poctivé ruční práci.
To už tak u SLOW pokrmů bývá. Žádné šup šup, ale láska a péče při přípravě.

řapíkatý celer

Postup je jednoduchý:

Rozpis pro 5-7 osob:
1 rostlina řapíkatého celeru
150 g vlašských jader
50 g tvrdého sýru parmigiano reggiano/gran moravia/grana padano
50 g extrapanenského olivového oleje prvotřídní kvality
špetka bílého pepře, pár kapek citronu, sůl

Řapíkatý celer očistíme, umyjeme, odřízneme listy a zahnědlé části.
Sloupneme vlákna z řapíků a pak řapíky nakrájíme na špalíky cca 2 cm dlouhé.
V míse smícháme nakrájený celer s rozlámanými ořechovými jádry a hrubě nastrouhaným sýrem (případně na speciálním tvořítku nebo loupátkem vytvořit tenké štěpiny).
Obsah mísy osolíme, přidáme olej, oživíme chuť pár kapkami citronové šťávy, dochutíme pepřem. Řádně promícháme, necháme 20 min prostoupit chuti.
Výtečný předkrm s toustem nebo rafinované občerstvení pro návštěvy, které chceme okouzlit 🙂

Článek z kategorie: | 4. 3. 2017 | Blanka