Slaný štrúdl se zelím

  • 1 hotové listové těsto (nebo rychlé domácí listové těsto připravené z 250 g másla, 250 g hladké mouky a 250 g měkkého tvarohu)
  • 2 lžíce pasírovaných rajčat
  • 100 g anglické slaniny od českého farmáře
  • 500 g kysaného zelí, třeba z Nošovic (získalo ocenění Regionální potravina)
  • 6 plátků ovčího sýra
  • 60 g másla
  • 1 rozšlehané vejce na potření štrúdlu
  • kmín a sůl na posypání štrúdlu

Zelí propláchněte studenou vodou a vymačkejte z něj tekutinu. Na pracovní ploše rozválejte těsto na obdélník a potřete ho pasírovanými rajčaty. Na ně rozprostřete plátky slaniny, zelí a sýr. Náplň poklaďte plátky másla a štrúdl zaviňte. Povrch štrúdlu potřete rozšlehaným vejcem a posypte solí a kmínem. Vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte 40 minut.

_dsc0226

 

Článek z kategorie: , , , | 5. 10. 2016 | Eva Rýznerová