Smažená jablečná kolečka

Na farmářském trhu na Spořilově jsme nedávno ochutnávali pokrmy  z českých jablek. Naším cílem bylo upozornit na kvalitní česká jablka a připomenout jednoduché, skoro zapomenuté recepty. Velký úspěch sklidila smažená jablečná kolečka. Tady je náš recept:

 

Smažená jablečná kolečka

Ingredience:
•    4 jablka od českých farmářů, oloupaná a zbavená jádřinů
•    125 g polohrubé mouky
•    1 lžíce krystalového cukru
•    špetka soli
•    1/2 sáčku kypřicího prášku
•    4 vejce od sousedových slepiček
•    200 ml čerstvého mléka
•    dostatek rostlinného oleje na smažení
•    mletá skořice a krystalový cukr na obalení

Jablka nakrájejte na 1 cm široké plátky. V jedné míse smíchejte mouku s cukrem, špetkou soli a kypřicím práškem. V jiné míse vyšlehejte vejce s mlékem. Do tekuté směsi po lžících přidávejte moukou a vyšlehejte tekuté těstíčko. Plátky jablek namáčejte 
v těstíčku a postupně všechny dozlatova smažte v rozpáleném oleji. Ještě teplé obalte ve skořici smíchané s krystalovým cukrem.

| 25. 10. 2017 | Eva Rýznerová