Studené krůtí závitky s fazolkami
Suroviny
- 8 plátků krůtí šunky
- 400 g vařených fazolek
- 4 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky sardelovoé pasty
- 1 malý stroužek česneku
- 1 lžičku octa
- 2 lžíce sekané listové petrželky
- sůl, pepř
Příprava
- Na dvou lžících oleje prohřejeme celý oloupaný stroužek česneku spolu se sardelovou pastou. Vytvoříme základ, na který vložíme vařené fazolky. Promícháme, vyjmeme česnek a necháme vychladnout.
- Osolíme, opepříme dle chuti
- Do plátků krůtí šunky vyrovnáme 4-5 fazolových lusků a vytvoříme závitky
- Zbylý olej smícháme tyčovým mixerem s petrželkou, stroužkem česneku, dochutíme octem, solí, pepřem a vytvoříme aromatický dip, kterým přelijeme závitky a ihned servírujeme