Studené krůtí závitky s fazolkami

Suroviny

  • 8 plátků krůtí šunky
  • 400 g vařených fazolek
  • 4 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky sardelovoé pasty
  • 1 malý stroužek česneku
  • 1 lžičku octa
  • 2 lžíce sekané listové petrželky
  • sůl, pepř

Příprava

  • Na dvou lžících oleje prohřejeme celý oloupaný stroužek česneku spolu se sardelovou pastou. Vytvoříme základ, na který vložíme vařené fazolky. Promícháme, vyjmeme česnek a necháme vychladnout.
  • Osolíme, opepříme dle chuti
  • Do plátků krůtí šunky vyrovnáme 4-5 fazolových lusků a vytvoříme závitky
  • Zbylý olej smícháme tyčovým mixerem s petrželkou, stroužkem česneku, dochutíme octem, solí, pepřem a vytvoříme aromatický dip, kterým přelijeme závitky a ihned servírujeme

fazolky

Článek z kategorie: | 8. 8. 2015 | Blanka