Těstoviny s vlašskými ořechy

Také máte letos plné bedny sklizených ořechů a nevíte, co s nimi?
Zkuste tedy typické italské jídlo, které u nás zná málokdo – jednoduše, rychle, chutně pro zimní  či předvánoční chutě

Těstoviny s ořechy

400 g těstovin (lépe celozrnných)
asi 20 jader vlašských ořechů
sýr Pecorino – dle libosti
150 g sladké smetany na vaření
2 lžíce extra panenského olivového oleje 
pepř  a sůl dle libosti

Ořechy oloupáme a jádra na hrubo nasekáme. V pánvi je osmahneme na olivovém oleji, aniž bychom je připálili. Olej nesmí kouřit!!
V separátním hrnci uvaříme v dostatečném množství vodu na těstoviny. Zcezené těstoviny vmícháme do připravených ořechů v pánvi. Okořeníme čerstvě mletým pepřem a krátce  promícháme se sladkou smetanou.
Na extra mističce servírujeme nastrouhaný sýr Pecorino, kterým si každý svou porci ochutí dle libosti.

ořechy

Článek z kategorie: | 6. 12. 2014 | Blanka