Vajíčková pomazánka

Pro příznivce dobrého a poctivého domácího občerstvení předkládáme recept na jednoduchou a výbornou pomazánku.

Máme ji vyzkoušenou dvakrát na veřejnosti, protože jsme ji připravovali v rámci ochutnávek na Selských slavnostech! Chutnala malým i velkým! Nezapomeňte vajíčkovou pomazánku servírovat na plátku poctivého chleba, my jsme použili pšeničnožitný chléb z Kvíčerovské pekárny z Police nad Metují.

A pokud máte možnost, použijte vajíčka od domácích slepiček nebo od nosnic, které nejsou chovány v klecích. Na kupovaných vajíčkách si všímejte kódu – pokud začíná nulou, jde o vajíčka pocházející z ekologického zemědělství. Pokud kód začíná číslicí jedna, pak kupujete vajíčka od nosnic chovaných ve volném výběhu.

 

Článek z kategorie: , , , , | 19. 7. 2017 | Blanka