Velikonoční kopřivový koláč quiche

O velikonočním čase je všude kolem nás plno mladých kopřiv. Na kurzu s naším šéfkuchařem jsme je použili do úžasného slaného koláče zvaného quiche.
Zkusíte také?

Korpus:
300 g křehkého těsta (200 g mouky, 90g másla, 70 ml vody, špetka soli)
Z přísad uhněteme těsto, necháme ½ hod odpočinout, vyválíme placku a v koláčové formě se zvednutým okrajem upečeme cca 20 min (Nezapomeneme propíchat dno, aby se nezvedlo)

Náplň:
300 g kopřiv
3 vejce
300 ml smetany
5-6 chřestů
sůl, muškátový ořech
Kopřivy omyjeme, zbavíme tvrdých stonků, spaříme 7 min v horké páře, narovnáme na připravený koláč
Vejce ušleháme se smetanou, strouhneme muškátový oříšek, osolíme, nalijeme na kopřivy
Chřest oloupeme, očistíme od tvrdých konců, rozkrojíme podélně na 2 díly a poklademe koláč
Vložíme do trouby na 180 stupňů na dalších 25 min

Článek z kategorie: | 20. 4. 2014 | Blanka