Doporučené restaurace

Vytváříme nezávislé hodnocení restaurací podle kritérií Slow Food. Oceňujeme poctivou českou kuchyni, citlivý a osobní přístup k surovinám, nápadité a sezonní menu.

MG Restaurace v Bezděčíně u Mladé Boleslavi

interiér MG
V nedávno otevřené restauraci šéfkuchaře Miroslava Grusze vás uchvátí kontrast dvou světů. Z průmyslové zóny vstoupíte do moderní budovy, kde se před vámi otevře relaxačně laděný prostor restaurace a také výhled do krajiny. Při listování jídelním lístkem se naše pomalé srdce zachvělo radostí – objevili jsme zadělávané telecí dršťky, brzlík, makový fondán, pečený celer, huspeninu z perličky, z ingrediencí se Mirek nebojí zařadit černý kořen, topinambur nebo čekanku… Odvážným štěstí přeje a v podání šéfkuchaře, který patří mezi českou špičku, se jedná o jídla promyšlená do všech detailů. Na mistrně naaranžovaných talířích nás potěšily lístky divokých bylin jako řebříček a ptačinec, hra s kontrasty a kombinování luxusních ingrediencí s těmi obyčejnějšími a často podceňovanými. Všechno, co Miroslav Grusz dělá, dělá poctivě a v restauraci vás o tom přesvědčí. Více se dočtete v našem medailonku.

http://www.mg-restaurace.com/

Rodinný penzion Angus Farm v Soběsukách

Rodinný penzion Angus Farm v Soběsukách

Nedaleko Nepomuka u Plzně se specialitami z masa vlastního stáda na louce se pasoucích angusů, ale i dalších vynikajících receptur z domácích zdrojů masa, zeleniny a ovoce, vytvořené nejen s profesionalitou, ale především s láskou šéfkuchařem Jaroslavem Černým. Výborná je i spolupráce s ostatními dodavateli čerstvých tuzemských surovin.
Web: www.angus-farm.cz

Restaurace Ambiente Lokál

Restaurace Ambiente Lokál

Restaurace se nachází nedaleko historického centra Prahy, vaří pod vedením šéfkuchaře Marka Janoucha česky a dobře tradiční recepty české kuchyně v poctivém podání.  Plzeňské pivo jako křen se čepuje přímo z tanku. Přívětivost mladého personálu k hostům je zde samozřejmostí.
http://lokal-dlouha.ambi.cz/cz/

Hospoda U Zavadilů v Praze

Atmosféru vesnické hospody U Zavadilů v Praze – Kunraticích vhodné ke každodennímu stravování navozuje jednoduchý interiér, kterému vévodí čisté tmavé stoly. V Lokálu se vaří česká jídla a výběr těch nejpopulárnějších představuje polední menu sestavené na míru zákazníkům. Na kvalitu surovin a poctivé dodržování postupů dohlíží šéfkuchař Jan Martínek. Zásady udržitelného zemědělství podporuje Lokál odběrem surovin od prověřených dodavatelů jako Amaso, Řeznictví a uzenářství U Dolejších, Třeboňský kapr.
http://lokal-uzavadilu.ambi.cz/en/

Lokál U Bílé kuželky

Lokál U Bílé kuželky

Domácí česká kuchyně a dobře ošetřené pivo čepované nejkratší cestou z tanku do skla. Šéfkuchař Marek Janouch připravuje jídla bez umělých dochucovadel a polotovarů, vhodná ke každodennímu stravování. Na kvalitu tankové plzně dohlíží Lukáš Svoboda, mistr světa v čepování 2010.
http://lokal-ubilekuzelky.ambi.cz/cz/