Angusfarm – specialista na pokrmy z českého hovězího

Třicet pět kilometrů na jih od Plzně se rozkládá malebná krajina, která mezi mírnými kopci ukrývá mnoho příběhů. Všude zeleň a na první pohled úrodná pole otevírající svou náruč. Jako by z každého místa sálala pohostinnost, která člověka donutí zpomalit. Zastavit a rozhlédnout se po rozlehlých pastvinách, vzdát poctu cisterciáckému klášteru na Zelené hoře nebo si vychutnat opravdu dobré jídlo v rodinné restauraci. Jsme v Soběsukách, malé obci několik kilometrů od Nepomuka. Právě tady se nachází restaurace Angusfarm, které se podařilo navázat úzké vztahy s místními zemědělci a nabídnout hostům dobré, čisté a poctivé jídlo připravené z lokálních surovin.

Sólo pro hovězí maso

“Jsme jedinou restaurací v nepomuckém regionu, která se věnuje především hovězím steakům. Specializujeme se na hovězí steaky ze skotu plemene Angus, jak napovídá název naší restaurace, a na další pokrmy  z hovězího masa, jako jsou žebra, tataráky nebo burgery,” vysvětluje manažer restaurace Petr Berka.

Milovníci hovězího masa si v Angusfarm přijdou na své. V menu i pomocí nápaditého vybavení interiéru, včetně vkusně rozmístěných plakátů s porcováním hovězího, jsou hosté neustále ujišťováni o tom, že jsou na správném místě. Právě tady mohou pod taktovkou šéfkuchaře Jaroslava Viktory ochutnat jeden z nejlepších burgerů nebo tataráků v České republice.

“Jsme rádi, že naší kuchařské posádce vládne Jaroslav Viktora. Je to šéfkuchař, na kterého je spoleh. Parádně zvládá všechny kuchařské techniky (omáčky, maso atd.). Jaroslav se svým týmem dokazuje, že když máte cit pro suroviny, na talíři vám přistane vždy parádní jídlo. Díky jeho umu a spolupráci celého kuchařského týmu můžete v naší restauraci ochutnat vyhledávané speciality z hovězího masa,” láká Petr Berka.

Podle filozofie Slow Food

Soulad mezi podnikatelským záměrem a gastronomickou kulturou, vycházející z místních zdrojů, je zřejmý: “Vaříme sezónně a z lokálních surovin od místních dodavatelů. Vždy zpracujeme celý kus hovězího takzvaně od čumáku po ocas. V menu najdete kromě prémiových kusů hovězího také grilované dršťky nebo grilovaná játra. Co nevyužijeme v kuchyni, s tím si poradíme při výrobě domácích masných produktů, které si u nás mohou zájemci zakoupit a které také prodáváme na farmářských trzích v Plzni. Nepoužíváme žádné náhražky a dochucovadla, žádnou zbytečnou chemii,” popisuje manažer restaurace.

Poctivě připravené a vkusně naservírované pokrmy nejsou jediným lákadlem restaurace. Za perfektním výsledkem je skrytý celistvý přístup blízký hnutí Slow Food. Angusfarm svou filozofií přispívá k rozvoji regionu a podporuje malé lokální producenty. Veškeré maso například pochází z dobytka chovaného na šumavských statcích, zelenina z Mlýnu Podhora, další produkty dodávají místní farmáři a Farmářský obchod z Plzně.

“Náš podnik se ztotožňuje s filozofií hnutí Slow Food, ztotožňuje se s používáním pouze prvotřídních a poctivých surovin, s podporou lokálních dodavatelů a důrazem na kulturu stolování,” potvrzuje směřování restaurace Petr Berka. Za vysokou kvalitu jídla a pozornost věnovanou původu surovin byla restauraci Angusfarm udělena značka Doporučeno Slow Food 2023.

Rustikální vybavení restaurace s výraznými prvky dřeva podporuje jedinečný zážitek pomalého vychutnávání. K delšímu odpočinku také vybízí penzion s kapacitou 20 osob. Je provoněný levandulí a z pokojů se naskýtá nádherný výhled na okolní lesy. K mimořádnému životnímu zážitku nebo firemní oslavě poslouží venkovská stodola a vinný sklípek.

V nejbližší době si můžete v Angusfarm vychutnat letní degustační menu.

 

Kontakty:

Angusfarm

Soběsuky 9, 335 01 Nepomuk

Tel.: +420 724 744 740

 

| 3. 3. 2019 | Eva Rýznerová