Úspěšná Jídelna snů na Tusarce jede dál!

Dalším pokračováním projektu Jídelny snů na ZŠ Tusarova bylo vaření s šéfkuchařem Mariem.

„Jsou jako pytel blech“,

vyjádřil se šéfkuchař o žácích 6. třídy, “ale většina jich zvědavě proniká do kuchařské magie a objevuje, jak  se třeba  celer změní na polévku, a to mě moc těší!“
Mario se stal miláčkem školy. Každá hodina vaření provoní všechna patra a vábí k ochutnání. Žáci spolupracují ve skupinách a učí se nejen krájet, ale objevují  i zákonitosti kuchařského umění.

A co to vonělo naposledy?

Skořicovo jablečná bábovka.

Jak ji připravíme?
220g rozpuštěného másla vyšleháme s 250g hnědého cukru,pak postupně zašleháme 4 vejce,1 lžičku skořice,330g hladké mouky se 2 lžičkami pr. do pečiva a půl lžičkou sody,nakonec vmícháme 5 menších pokrájených jablek
Pečeme na 180 cca 45 minut

 

Článek z kategorie: , , | 21. 2. 2014 | Blanka