Úspěšná Jídelna snů na Tusarce jede dál!
Dalším pokračováním projektu Jídelny snů na ZŠ Tusarova bylo vaření s šéfkuchařem Mariem.
„Jsou jako pytel blech“,
vyjádřil se šéfkuchař o žácích 6. třídy, “ale většina jich zvědavě proniká do kuchařské magie a objevuje, jak se třeba celer změní na polévku, a to mě moc těší!“
Mario se stal miláčkem školy. Každá hodina vaření provoní všechna patra a vábí k ochutnání. Žáci spolupracují ve skupinách a učí se nejen krájet, ale objevují i zákonitosti kuchařského umění.
A co to vonělo naposledy?
Skořicovo jablečná bábovka.
Jak ji připravíme?
220g rozpuštěného másla vyšleháme s 250g hnědého cukru,pak postupně zašleháme 4 vejce,1 lžičku skořice,330g hladké mouky se 2 lžičkami pr. do pečiva a půl lžičkou sody,nakonec vmícháme 5 menších pokrájených jablek
Pečeme na 180 cca 45 minut
- Jídelna snů s šéfkuchařem
- Jídelna snů – celerový krém
- Jídelna snů – jablečná bábovka
- Jídelna snů jablečná bábovka Mńam!!
- Jídelna snů – sýrové rolky
- Jídelna snů s šéfkuchařem